Om Rita Nygaard

ILLUSTRATOR

Tegner og illustrator

Jeg har tegnet og malet lige siden jeg var helt lille, men først for ca. 25 år siden begyndte jeg at arbjede med det for alvor.

 

I lang tid var maleriet det jeg brugte al min tid på, men i forbindelse med et af mine børns projekter blev jeg sat til at lave tegninger til en historie, og så gik det derudaf derfra.

 

Så min uddannelse består først og fremmest af at lave det jeg holder mest af rigtig meget. Derudover så har jeg taget adskillige kurser i maling og tegning, lavet i hundredvis af croquis-tegninger osv.

 

Som man vil kunne se på siderne her om børnebøger og ungdomsbøger har jeg lavet illustrationer til dels en bog om det af få en hund, og dels en række bøger skrevet som klassesæt om emner som vold i skolen, ensomhed, det at være teenager og kærlighed og kulturforskelle. Alle de sidste bøger udgive på forlaget Her & Nu, skrevet af Lotte Kjærup, som også har skrevet de to skønlitterære bøger "Typisk" og "Typisk - efterskolen".

Når jeg ikke tegner til bøger og brochurer laver jeg tegninger til min hjemmeside Clipartqueen.com.

Der er der clip art af alle slags: sjove pingviner, tegninger af hunde, stjerner, pile, elefanter - med i alt over 260 sider er der virkelig mange forskellige slags tegninger.

Jeg holder meget af at tegne illustrationer der har en snert af noget lidt mærkeligt, noget skævt, som man kan se på bl.a. min tegning "Dagens ret: Gule ærter".


Men jeg har også været glad for at lave genkendelige illustrationer til bøgerne om kulturforskelle og kærlighed, "Saleh" og "Yasamin", hvor jeg har blandet blyantstegninger med sort/hvide fotografier.

For øjeblikket, her i år 2018, er jeg mest optaget af at komme videre med de forskellige børnebogsprojekter jer har i gang.


Fortsættelsen til e-bogen MONS er cirka midtvejs, men samtidig tegner jeg videre på en bog med rim om legetøjskrokodillen og alt det den spiser.


Så er der bogen med arbejdstitlen "Hvorfor græder lillebror?" for ikke at tale om en bog om julemanden og hans kone.

© Copyright. All Rights Reserved.